Corona maatregelen

Ook in de regio Valencia waar Alicante en de Costa Blanca onder vallen zijn er aanscherpingen van de corona-maatregelen die gelden tot 31 januari.

Niemand mag de autonome regio in of uitreizen zonder geldige reden. Deze maatregel is verlengd. Naast de regionale lockdown gelden er ook lokale lockdowns voor veel gemeenten binnen de Valencia regio. In deze gemeenten met een lokale lockdown geldt ook dat er winkels, bars, clubs, casino’s, sportscholen, parken, kinderspeelplaatsen, restaurants etc. dicht moeten. Alleen horeca met delivery service of een mogelijkheid voor afhaalmaaltijden mogen open en de supermarkten zijn natuurlijk open.

Een avondklok geldt regionaal vanaf 7 januari van 22.00 uur tot 6.00 uur. Maar ook dit kan per gemeente anders zijn.

Waar de restaurants en bars nog wel open mogen moeten ze wel om 17.00 uur sluiten. En op de terrassen buiten mag niet gerookt worden.

Waar winkels nog wel open mogen is een percentage van 30% aan publiek toegestaan. In essentiële winkels zoals supermarkten en apotheken is dit 50%.

Bron: Spanjevandaag.com

5 januari 2021

Het vlieg- en reisverbod tussen het Verenigd Koninkrijk en Spanje is verlengd tot 2 februari. Dit heeft te maken met de mutatie van het virus welk in het Verenigd Koninkrijk ontdekt is. Er zijn in Spanje al zo’n 70 besmettingen bekend met deze mutatie van het virus.

Bron: Spanjevandaag.com

12 januari 2021